неділю, 24 березня 2024 р.

 Хустка із давніх-давен в українських сім’ях слугувала оберегом, символом любові й злагоди .

   У рамках атестаційних заходів у Верхньотерсянській ЗОШ вчителька української мови та літератури Шаповал Наталія Борисівна разом з учнями 10 класу 7 грудня провели відкритий виховний захід на тему «Хусточко тернова, скільки в тобі мрій», який присвячений дню української хустки.
   Метою заходу було: презентувати колорит української хустки, акцентуючи увагу на її національних особливостях, обрядовому значенні та зв'язку традицій використання з сучасністю; розвивати естетичні смаки; виховувати почуття поваги до традицій, культури українського народу, їх цінності для згуртування нації й зміцнення держави. 
   Під час проведення заходу учні розглянули історію та походження української хустки; її види, назви та орнаменти, які характерні для різних регіонів України.  Учениця 10 класу Гарібян Мері продекламувала вірш української поетеси Надії Красоткіної «Українська хустка», а Дейнега Ангеліна розповіла про створення бренду української хустки за кордоном. 
   Наталія Борисівна підготувала різноманітні типи завдань із використанням освітніх технологій дистанційного навчання: застосування інтерактивної дошки Jamboard , за допомогою якої в реальному часі учні працювали над асоціаціями  створення образу української хустки. Застосували  метод «Мозковий штурм», вправлялися в інтерактивних  іграх «Знайди кольори», «Знайди співвідношення українських хусток із їх назвами», «Доповни прислів’я».  Ключовим епізодом заходу стало проведення майстер-класу із зав’язування хустки, який показала Гарібян Мері.
   Здобувачі освіти зробили висновок, що хустка є оберегом, захистом, символізує любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Коли жінка вдягає українську хустку, вона несе культуру України, родинні цінності та традиції.
   Виховний захід став символом ідентичності України, сприяв збереженню та відродженню українських традицій.

Немає коментарів:

Дописати коментар